Uşak'ın Merkez, Eşme, Ulubey, Sivaslı, Karahallı ve Banaz ilçelerinde yapılan yemeklerle ilgili tanıtım etkinliği Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, kentte fotoğraf meraklılarının yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Taşyaran Vadisi'nde yapıldı. Etkinlikte zini hamursuzundan topalak aşına kadar kentin sebze ve karbonhidrat ağırlıklı yemekleri yer alırken, etli çeşitlerin az olması bölgenin tarım, hayvancılık ve iklim yapısından kaynaklanıyor. Kentte etli yemek olarak çömlek eti ve sakatat grubunda da yağının biraz daha azaltılması gereken Karahallı ciğeri yer buluyor.

A A 20250527 38100807 38100798 U S A K T A T U R K M U T F A G I H A F T A S I N D A Y O R E S E L L E Z Z E T L E R T A N I T I L D I

UŞAK TAŞYARAN VADİSİ'NDE ALACADENE, FİNCAN VE MUSKA BÖREĞİNDEN YAZ TURŞUSUNA KADAR LEZZETLER TANITILDI

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türk Mutfağı haftası kapsamında kentin yemeklerini tanıtan bir program organize etti ve etkinlik Taşyaran Vadisi'ndeki kurulan stantlarda gerçekleşti. Uşak’ta Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı’nda, Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma kapsamında, kentte sık sık yapılan ve beğenilen Uşak tarhanası, topalak aşı, zini hamursuzu, demir tatlısı, ebem köftesi, döndürme, alacatene, gelin helvası, peksimet, fincan ve muska böreği, yaprak sarma, yaz turşusu, bükme ve katmer gibi yiyeceklerin yer aldığı tanıtım stantları kuruldu.

A A 20250527 38100807 38100799 U S A K T A T U R K M U T F A G I H A F T A S I N D A Y O R E S E L L E Z Z E T L E R T A N I T I L D I

ETLİ YEMEKLER PEK FAZLA YER ALMAZKEN, ÇÖMLEK ETİ VE KARAHALLI CİĞERİ ÖN PLANA ÇIKTI

Uşak'ta etli yemek kültürü diğer illere nazaran daha zayıf kalıyor ve programda da çömlek eti ve yağlı olduğu için sık tüketilmemesi gereken Karahallı ciğeri yer aldı. Bükme (gözleme) ve katmer yapan kadınlara da yer verildi ve Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organizasyonunda kadınların bir bölümü hamur açarak taze taze ve sıcak sıcak hamurişi ürünler hazırladılar.

30 Mayıs 2025 Cuma günü, Uşak, Kütahya, Eskişehir ve Afyon'un yer aldığı 14 ilin rengi sarıya boyandı!
30 Mayıs 2025 Cuma günü, Uşak, Kütahya, Eskişehir ve Afyon'un yer aldığı 14 ilin rengi sarıya boyandı!
İçeriği Görüntüle

A A 20250527 38100807 38100800 U S A K T A T U R K M U T F A G I H A F T A S I N D A Y O R E S E L L E Z Z E T L E R T A N I T I L D I

PROGRAMDA EMEĞİ GEÇENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Uşak Valisi Naci Aktaş, yemeklerin nasıl yapıldığı ve öyküleriyle ilgili bilgiler aldı ve emek vererek lezzetli yiyecekleri hazırlayan kadınlara teşekkür etti. Daha sonra gazetecilere bir açıklama yapan Uşak Valisi Aktaş, yemeklerin tariflerinden öte tarihsel bir yaşam biçimi ve kültürel miras olduğunu ifade etti. Vali Aktaş, “Uşak’a has yemeklerimiz ve diğer tüm yörelerde hazırlanan lezzetlerimiz, doğallıkları, özgün pişirme teknikleri ve saklama yöntemleriyle hem Türk mutfağının sürdürülebilirliğini sağlıyorlar hem de evrensel değerine katkı sunmaktadırlar. İlimiz bu anlamda Türk gastronomisine önemli katkılar sunmaktadır” dedi. Gastronomi turizmini doğa turizmiyle birleştirmek amacıyla programın Uşak’ta sık sık ziyaret edilen ve reklam filmlerine de sahne olan Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı'nda düzenlediklerini kaydeden Uşak Valisi Naci Aktaş, programın hayata geçmesinde pay sahibi olan Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü’ne ve ekibine, lezzetleri ortaya koyan hamarat ellere ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Vali Aktaş'ın konuşmasının ardından katılımcılar yemeklerin ve tatlıların tadımını yaptı. Programa; Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selim Kandemir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yavuz Çakar ve ilçe kaymakamları da katılım sağladı.