Altın madenindeki takibi ve koordinasyonu sağlayan TÜPRAG'ın halkla ilişkiler çalışması adıyla hazırlattığı haber metni Anadolu Ajansı tarafından abonelerine servis edildi. Habere göre, TÜPRAG, bölgenin ekonomisine ve kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmasına büyük katkı sağlıyor. Fakat aynı TÜPRAG, oluşturduğu dev çukur ve Yaratanın herkes eşit bir şekilde kullansın diye yer yüzüne indirdiği ve yer altında topladığı su kaynaklarını da büyük oranda tek başına tüketiyor. İşte TÜPRAG'ın PR çalışması için yaptığı faaliyetleri anlatan haber metni:

TÜPRAG VE KADIN DOSTU MARKALAR PLAFTORMU İŞBİRLİĞİYLE

TÜPRAG ve Kadın Dostu Markalar Platformu işbirliğinde yürütülen "Üreten Kadınlar Güçlü Yarınlar" projesi bu yıl ikinci fazıyla Uşak'taki kadın kooperatiflerinin güçlü katılımıyla yeniden hayata geçirildi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 3 yıldır süren ve kırsal bölgelerdeki kadınları finansmana erişimden e-ticaret kullanımına uzanan geniş bir yolculuğa çıkaran proje, kadınların ekonomik hayata katılımını güçlendirirken kooperatifçilik bilinci ve dijital yetkinlikleri kazanmalarına olanak tanıyor. İzmir-Efemçukuru ve Uşak-Kışladağ bölgelerinde başarıyla uygulanan proje, bu yıl ikinci fazıyla Uşak'taki kadın kooperatiflerinin güçlü katılımıyla yeniden hayata geçirildi. Uşak Kışladağ Altın Madeni çevresindeki köylerde yaşayan kadın üreticiler ve girişimci adaylarına yönelik gerçekleştirilen proje, Kadın Kooperatifleri Gelişim Akademisi programıyla sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunuyor. Şimdiye kadar üç kooperatife ve 200'ü aşkın kadının yaşamına dokunan proje, girişimcilik potansiyelini ortaya çıkararak kadınları ekonomik ve sosyal anlamda güçlendirmeyi hedefliyor.

Uşak, Afyon, Muğla, Aydın, Denizli ve İzmir'de araç kiralama adıyla vurgun yapmışlar!
Uşak, Afyon, Muğla, Aydın, Denizli ve İzmir'de araç kiralama adıyla vurgun yapmışlar!
İçeriği Görüntüle

TÜPRAG TARAFINDAN KADINLARA ÇOK BÜYÜK FIRSATLAR SUNULUYOR!

Kadınlar için eğitim, dayanışma ve fırsat dolu bir yolculuğun kapılarını aralayan proje, kendi imkanlarıyla üretim yapan veya yapmak isteyen girişimci adaylarının ekonomik, sosyal ve dijital alanda güçlenebilmeleri için alanında uzman kişiler tarafından eğitim almalarına olanak tanıyor. Proje, kırsalda yaşayan kadınların bilgiye, teknolojiye ve pazara erişimini artırarak hem kendi hayatlarında hem de yaşadıkları bölgelerde kalıcı bir dönüşüm yaratmalarına imkan sağlarken, kadınları üretim süreçlerinin merkezine alarak sürdürülebilir kalkınmayı yerelden başlatıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen eğitim programında e-ticaretten markalaşmaya, kooperatifçilikte teşvik ve hibelerden finansal planlamaya kadar geniş bir içerikle Uşaklı kadın girişimcilere yol haritası sunuldu. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde kadınlar, sadece yeni beceriler edinmekle kalmayıp aynı zamanda kendi potansiyellerini keşfederek yerel kalkınmanın aktörleri haline gelebilecek.

Projenin ikinci fazında, farklı şehirlerden gelen kadın kooperatifleri temsilcileri, girişimciler ve uzmanlar bir araya gelerek deneyim ve bilgi paylaşımında bulundu. Bu yönüyle proje yalnızca eğitim değil, aynı zamanda bir dayanışma ağı olarak da kırsalda kadının gücünü de büyütebilecek.

KATILIMCILARA BİR ÇOK TEKNİK BİLGİ ÖĞRETİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLÜYOR!

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜPRAG Kışladağ Altın Madeni Genel Müdür Yardımcısı Hakan Ünal, sosyal sorumluluk anlayışlarının merkezinde kadınların yer aldığını belirtti. Kadınların kendi emekleriyle gerçekleştirdiği üretime destek olmaya çalıştıklarını aktaran Ünal, "Ekonomik hayata atılmalarını, yerel ürünlerini tanıtmalarını, farklı pazarlara açılmalarını ve güçlenmelerini önemsiyoruz. Bizim altınımız kadınlarımız." ifadelerini kullandı. Ünal, şirket olarak sadece üretimde değil, istihdamda da kadınların varlığını artırmak için çalıştıklarına dikkati çekerek, Türkiye'nin ilk kaya kamyonu kadın operatörlerini yetiştirdiklerini, İzmir'de arıcılık, Uşak'ta ise coğrafi işaretli ürünlerin üretimi gibi faaliyetlerde kadınları desteklediklerini kaydetti. Sadece madenin dışında değil içeride çalışan profili de kadın ağırlıklı oluşturmaya gayret ettiklerini vurgulayan Ünal, "Erkek egemen olan madencilik sektöründe bu konuya öncülük ederek her yıl kadın çalışan oranımızda yüzde 10'luk artışlar sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü kadınlarımız güçlü olursa aile de toplum da güçlü olur. Çocuklarımızı yetiştirenler kadınlarımız, dolayısıyla güçlü bireyler olmalarını istiyoruz. Ekonomik olarak ne kadar güçlü hissettirebilirsek çevrelerini güçlendirmelerini o kadar sağlamış oluruz." değerlendirmesinde bulundu. Kadın Dostu Markalar Platformu Kurucu Başkanı Nazlı Demirel de platform bünyesinde kadın girişim akademisini kurduklarını böylelikle kadınlara dijital pazarlamadan duygusal dayanıklılığa kadar birçok eğitim sunabildiklerini aktardı. İlham veren başarı hikayelerini paylaştıklarını ve rol model buluşması gerçekleştirdiklerini kaydeden Demirel, bu çalışmanın kadınlar için yalnızca bir proje değil, geleceğe uzanan bir yol haritası olduğuna işaret etti. Demirel, "Kadın Kooperatifleri Gelişim Akademisi bünyesindeki eğitimlerle, alanında uzman isimlerin katkısıyla katılımcılar hem teknik bilgi hem de ilham dolu deneyimler edindi." ifadesini kullandı.