Küresel ısınmaya bağlı kuraklık nedeniyle susuzluk sınavı veren Uşaklı vatandaşların çilesi bitmedi ve bugün de 6 mahalleye yine su verilmeyeceği belirtildi. Uşak Belediyesi yönetimi tarafından yayınlanan ilana göre; bugün saat 18:00'a kadar 6 mahalleye su verilmeyecek ve vatandaşın mağduriyet yaşamaması için tedbir alması da istendi.
SARAYALTI VE DİĞER 6 MAHALLEYE BUGÜN SU VERİLMEYECEK
Uşak Belediyesi, su kesintileri kapsamında bugün saat 09:00 ile 18:00 arasında, 9 saat boyunca 6 mahalleye su vermeyecek. Su kesintilerinden dün de etkilenen; Sarayaltı, Çevre, Elmalıdere ve Mehmet Akif Ersoy mahalleleri etkilenecek. Ayrıca bugün; Fevzi Çakmak ve Atatürk Mahallelerine de su verilmeyeceği ve vatandaşların bu konuda tedbirli olmaları istendi. Sarayaltı Mahallesi Muhtarı Cemil Cevher, kesinti nedeniyle bir uyarı mesajı geçti ve vatandaşın mağdur olmaması için şu ifadelere yer verdi: "Şehrimizin Sarayaltı, Elmalıdere, Çevre, Fevzi Çakmak, Atatürk (6.Şeker ve Mezarlık Sk.dahil arasında kalan sokaklar) Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde 23 Temmuz 2025 Çarşamba günü 09.00 - 18.00 saatleri arasında su kesintisi uygulanacaktır."
SU ŞEBEKEYE TEKRAR VERİLDİĞİNDE BORULARIN DOLMASI ZAMAN ALIYOR
Öte yandan Cemil Cevher, suyun şebekeye tekrar verildiğinde ana boruların dolmasının zaman aldığını ve hemen saat 18:00 itibariyle suyun verilmeme durumunun olabileceğini kaydetti. Çeşmeden suyun akmasının belli bir süre alacağını kaydeden Cevher, "Bu konuda belediye yetkilileriyle de görüşmelerde bulunduk ve suyun ana ve tali borulara ulaşmasının belli bir süre aldığını ifade ediyorlar. Bu nedenle vatandaşımız musluklarını 18:00'dan yaklaşık 40 dakika sonra kontrol etsinler" dedi.
SUSUZLUK UŞAK'IN DEĞİL TÜM EGE'NİN CİDDİ SORUNU
Susuzluk sorunu sadece Uşak'ta değil Ege Bölgesi'ndeki bir çok ilde yaşanıyor ve İzmir Belediyesi dün itibariyle park ve bahçelerde bulunan sebil çeşmelerinin aboneliğini iptal ederek suyu kesmek durumunda kaldı. Çünkü kaynak yetersiz geldiği için konutlara su arzı ancak yapılabiliyor. Kavurucu sıcaklar nedeniyle de göletlerdeki suyun buharlaşması sorunların artmasına vesile oluyor.